Händer i Kvinnersta
5 maj 2022

Växande Kvinnersta hoppas kunna växa mer med nya bostäder

Planskiss över Kvinnersta

Växande Kvinnersta är ett område som är vad det heter: en växande plats, med närhet till både natur, grönska och stadspuls. Nu hoppas vi växa ännu lite till med ett planbesked.

Örebro växer så det knakar, och för att möta framtidens behov av bostäder storsatsar vi nu på Växande Kvinnersta. Med en ansökan om planbesked hoppas vi få positivt besked till en ny detaljplan som möjliggör upp till 60 nya bostäder, med energi- och klimatsmarta investeringar som solpaneler och möjlighet till egen odling.

"Förutom detaljplan för fler nya bostäder som vi hoppas ska bli godkänd har vi redan flera viktiga nyetableringar helt klara. Kvinnersta är helt klart ett område som kommer att bli mer levande och stärka hela Örebro”

säger Christina Krönert Lind.

Området är naturskönt och grönskande, och här kommer det finnas plats för dig som vill ha nära till lugnet och naturen, men ändå inte ha långt till stadspulsen. Vi tror att Växande Kvinnersta kommer bli en självklart del av Örebro inom snar framtid, och när detaljplanen blir godkänd får vi möjlighet skapa ett attraktivt område för nya aktörer i spännande lokaler.

Vill du veta mer? Kontakta oss gärna.